Az Ön Tahiti szakértője Árajánlatkérés Utazási feltételek Biztosítás A világ többi része Hírlevél Hasznos linkek
Tahiti és szigetei
Tahiti Nui
Moorea
Bora Bora
Huahine
Raiatea
Tahaa
Rangiroa
Tikehau
Marquises
Hajóutak
Nászutas ajánlatok
Búvárprogramok
Csendes-Óceánia
Húsvét sziget
Szamoa
Tonga
Fidzsi
Cook szigetek
Új-Zéland
www.ausztralutak.hu
USA-Hawaii
USA-Kalifornia
Szervezett utazások

Szinte mindenki halotta már ezt a varázslatos nevet: Tahiti. Csodás tájak, gyönyörű pálmafás, hófehér partok barátságos polinézek.Azonban nagyon kevesen győződtek meg személyesen arról hogy ez a világ legcsodálatosabb helye.
Most itt a lehetőség... ismerje meg Ön is ! Garantáljuk hogy egy életre szóló élményben lesz része! Magyarországtól kb.17000 km-re a Csendes-óceán közepén az Egyenlítő alatt terül ez a közel Európa méretű óceáni részen található több mint 100 szigetet felölelő szigetcsoport, melyet hivatalosan Francia Polinéziának hívnak. Franciaország tengerentúli területe mintegy 220 000 lakossal.
Elhelyezkedés: >>tahiti világtérképen >>tahiti és szigetei térképen (a megtekintésheze kérjük kattintson a linkre.)
Tahiti és szigetei kínálatunk:Tahiti Nui,Moorea,Bora-Bora,Huahine,Raiatea, Tahaa,Rangiroa,Tikehau,Maruises.
Főszigete: Tahiti Fővárosa: Papeete
Repülési idő: Budapestről min.2 x átszállással kb.22 óra. (Legcélszerűbb utazás USA-n keresztül /USA tranzitvízum szükséges melyet irodánk ügyintéz/ egy európai plusz egy amerikai átszállással megközelíteni akár egy megállással is.)
Repülőegy árak:330.000 Ft-tól / fő + repülőtéri illeték. Ázsia felöl történő megközelítés esetén a jegy drágább, az út pedig valamivel hosszabb, lehetséges Japán , Ausztrália és Új -Zélandi repüléssel.
Időjárás: Mivel a szigetek az Egyenlítő alatt helyezkednek el ezért hőmérséklete trópusi +28-35 C-fok. A legtöbb csapadék november-március között esik. Kezdetben párásabb, melegebb az idő +30-35 C-fok elsősorban Tahiti, Moorea, Bora-Bora, Raiatea, Huahine, Tahaa szigeteken és környékükön. A lapos Tuamotu szigeteken ez kevésbé jellemző. Az év nagyobb részében általában kellemes az idő +28-32 C-fok a hőmérséklet, de azért trópusi esők, viharok bármikor előfordulhatnak.
Főszezon: Az időjárás a téli időszakban a legkellemesebb ( ez a szigeteken június-október időszakot öleli fel.)A legtöbb turista tavasztól-őszig keresi fel az üdülőhelyet. A kiemelt legdrágább főszezon július.01-szeptember.15-ig tart.
Fizetőszeköz: csendes-óceáni Frank, 1 EUR=119.33 CFP ( 1 CFP= kb.2.2 HUF ). Az árfolyam fix minden bank, pénzváltó és nagyobb szálloda váltja az EUR-t, valamint USD-t és más egyéb konvertibilis valutát.A megmaradt Frankot a távozáskor visszaváltják fix árfolyamon.
Idegenforgalmi adó: megfizetése kötelező minden szállodában, szálláshelyen 150 CFP/fő/éj !
Hivatalos nyelv: tahiti, francia, de mindenhol beszélik az angolt is.
Elektromosság: 10V,de helyenként 220V,60Hrz, néhol európai de valahol USA szabvány szerint.( átalakítót javasolt vinni)
Borravaló: Nem várják el, sőt egyes szigeteken még sértésnek is veszik.
Egészségügy: Palackozott víz fogyasztása ajánlott. A szigeteken sehol sincsenek egészségügyi előírások. Korszerű és fejlett orvosi valamint kórházi ellátással rendelkeznek. Az egészségügyi ellátás ára nagyon magas ezért mindenképpen javasoljuk hogy indulás előtt kössenek Atlasz-biztosítást. >>Biztosítási tarifák és szolgáltatások.(a megtekintéséhez kérjük kattintson a linkre.)
Beutazási szabályok: Magyar állampolgárok 30 napig vízummentesen tartózkodhatnak a szigeteken.Az útlevélnek a visszautazástól számított még 6 hónapig érvényesnek kell lennie !
Legközelebbi Magyar Diplomáciai Képviselet: 17.Beale Crescent, Deaklin. Canberra,ACT 2600.Australia.Tel:+61-2-6282-3226, Fax:+61-2-6285-3012.E-mail:cbr.missions@kum.hu

WebDesign Admiral